De gemiddelde transactiewaarde van Bitcoin stijgt sinds juli met 500%.

 21. Oktober 2020      
 Bitcoin   

De gemiddelde Bitcoin-transactie is nu meer dan $150.000 waard.

De gemiddelde waarde van de Bitcoin (BTC) transacties is sinds juli van dit jaar dramatisch gestegen.

De gemiddelde transactiewaarde zat vier maanden geleden op ongeveer $25.000 per transactie, maar noteerde een jaarlijks hoogtepunt op 20 oktober op $151.000 per overdracht – wat een stijging van meer dan 500% betekent.
Gemiddelde Bitcoin-transactiewaarde. Bron: BitInfoCharts

De laatste piek, zoals blijkt uit de gegevens van het cryptoanalyseplatform BitInfoCharts, zag de gemiddelde waarde van een transactie in de afgelopen 48 uur stijgen met bijna $50.000, een stijging ten opzichte van $105.000. Deze stijging van de transactiewaarde komt kort nadat de handelsdominantie van Bitcoin is gestegen tot een niveau dat sinds 2017 niet meer is vertoond.

De gemiddelde waarde van $151.000 is 190 keer meer dan de gemiddelde transactiewaarde van $793 van Ethereum, wat suggereert dat de institutionele aanwezigheid in de Bitcoin-markten aanzienlijk groter is.

Echter, het aantal dagelijkse Ethereum transacties steeg met 30% te midden van de DeFi boom in augustus, en bereikte een 2 jaar durende high van 1,29 miljoen op 10 augustus. In dezelfde periode schommelden de Bitcoin-transacties consistent tussen 300k en 350k, wat suggereert dat het etherische ecosysteem de primaire magneet was voor nieuwe cryptogebruikers.

Het aantal actieve Bitcoin-adressen vertoonde ook geen significante veranderingen, die schommelden tussen 650k en 970K gedurende de laatste 4 maanden.

Aantal dagelijkse Bitcoin-transacties.

Uit de accumulatiecijfers blijkt dat institutionele beleggers beginnen op te merken dat grote beleggingsondernemingen, zoals Grayscale en Microstrategy, de afgelopen maanden hun accumulatie van grote hoeveelheden Bitcoin en andere cryptocurrency’s hebben vergroot.

Eind september had Grayscale minstens 449.900 BTC of 2,4% van het huidige aanbod van Bitcoin in handen, en Microstrategy bezat 38.250 BTC.

Twee weken later kocht Jack Dorsey’s Square 4.709 BTC (ongeveer 50 miljoen dollar) in Bitcoin.

De NAC Foundation heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission beschuldigd van wangedrag in een lopende zaak.

Volgens hofdocumenten 20 Okt., vroegen Rowland Marcus Andrade en zijn bedrijf NAC Foundation een federale rechter van San Francisco om het proces van Juni van seconde te verwerpen dat hij en zijn vennoot Jack Abramoff investeerders in een $5.6 miljoen symbolisch aanbod bedriegen.

Andrade voerde aan dat SEC ,,doelbewust probeerde om het hof“ te misleiden door hem te beschuldigen van het aanbieden van een technologie die nooit was ontwikkeld. Volgens de gedaagde, was SEC zich ervan bewust dat hij patenten had voor Anti-Money Laundering technologie met betrekking tot de digitale munt van de NAC Foundation die bekend staat als „AML BitCoin“.

Bovendien zei Andrade dat de verkoopvoorwaarden van AML BitCoin duidelijk maakten dat de penningen geen investeringscontracten waren. Hij beweerde dat iedereen die AML BitCoin kocht, er schriftelijk mee had ingestemd dat ze wisten dat de penningen geen investering waren en dat alle kopers zich ervan bewust waren dat de penningen een „ruilmiddel waren en geen gezamenlijk belang in een zakelijke entiteit of gemeenschappelijke onderneming“.

De verdachte benadrukte naar verluidt dat in de schriftelijke verkoopvoorwaarden was vastgelegd dat hun klanten geen rendement op hun investering mochten verwachten en dat de penningen geen schuldbewijs waren.

Dit, samen met het beweerde nalaten van seconde om een kritiek element van de Howey-test te verklaren, toont aan dat het teken geen veiligheid is, debatteerden de gedaagden, betekenend dat seconde ,,geen geval.“ heeft.