FOMO sprer seg over Bitcoin-plassen

 3. August 2020      
 Crypto   

Bitcoin Evolution har pådratt seg en ny alvorlig økning og handler nå for over 11 800 dollar.

FOMO-holdningen har kommet tilbake til Bitcoin

Mange analytikere mener at en holdning fra FOMO (eller „frykt for å gå glipp av“) har kommet tilbake til kryptområdet. Etter hvert som bitcoin øker sent, er det mange nye aktører som ønsker å bli involvert i bitcoin-markedet og spille hendene sine, i håp om å oppnå en gevinst. Dette er den samme holdningen som slynget seg over hele kryptområdet i slutten av 2017, da eiendelen nådde hele tiden sin på nesten 20 000 dollar per enhet.

Joe DiPasquale – administrerende direktør i San Franciscos Bit Bull Capital – forklarte:

Bitcoin er for tiden i en utbrytelsesfase, akkurat som det var de første seks månedene av 2019, da den økte i verdi med 189 prosent … I cryptocurrency ser vi ofte „momentum“ -spill.

Hvis FOMO virkelig overtar kryptoarenaen slik vi kjenner den, er det både positive og negativer å vurdere. På den ene siden trenger bitcoin å tiltrekke seg nykommere og omsettes for å komme hvor som helst. Hvis prisen noensinne vil fortsette å stige, eller hvis valutaen noen gang vil bli ansett som mainstream eller legitim på noen måte, må den tiltrekke seg et oppmerksomhetsnivå som kan sammenlignes med kredittkort eller fiat-valutaer, så jo flere involverte, desto mer bedre vanligvis.

På den annen side kan dette potensielt komme tilbake til nip bitcoin og dets brukere i knoppen med tanke på at dette er nøyaktig hva som skjedde for tre år siden. På den tiden hadde bitcoin skutt opp til sitt høyeste nivå på rekorden, men en drøy måned senere så valutaen seg selv til å krasje til nye lavmål og miste tusenvis av prisen i løpet av relativt korte perioder. Noen ganger kan en tilstrømning av mennesker potensielt bringe noe på knærne, da det ikke er forberedt på all virksomheten det er planlagt å gjøre.

Det vi ser i dag, er relativt likt. Cryptocurrency-utvekslinger som Coinbase i San Francisco rapporterer at antallet nye brukere som melder seg på kontoer har steget de siste to ukene alene, noe som betyr at flere mennesker engasjerte seg for bare en måned siden hadde de sannsynligvis aldri engang sett på bitcoin symbol før.

Andre handelsplattformer, som Binance US, sier at handel med bitcoin er på sitt høyeste nivå denne uken. Cory Klippsten – teknisk investor og grunnlegger av bitcoin-app Swan Bitcoin – uttalte:

[Denne uken] blåste bort alt vi har sett … Forventningene til så mange [bitcoin-investorer] at vi er i de tidlige stadiene av en annen meteorisk økning kan være selvoppfyllende.

Mer etterspørsel enn noen gang?
I mellomtiden har flere mindre bitcoin-plattformer – som Shakepay i Canada – rapportert om store økninger i etterspørselen. Administrerende direktør Jean Amiouny forklarte:

I løpet av de siste ukene har vi sett en betydelig økning i kunderegistreringer og aktivitet på plattformen vår.