GDA Group lanserer pantelån for Bitcoin-investorer

 26. Dezember 2020      
 Bitcoin   

Toronto-baserte GDA Group, et nordamerikansk selskap for digitale eiendeler som spesialiserer seg på kapitalrådgivning og handelstjenester til institusjonelle investorer, kunngjorde lanseringen av GDA Lending. Den nye tjenesten vil gi investorer tilgang til engangsutlån for USD, BTC, ETH, EOS og XRP med opp til 65% belåningsgrad.

GDA Lending slutter seg til rekkene til andre kryptolånettsinstitusjoner som BlockFi, Nexo og DrawBridge Lending (nylig ervervet av Galaxy), som tilbyr sikkerhetsutlån til sine kunder.

“Institusjonelle investorer blir stadig mer kunnskapsrike om digitale eiendeler og de unike investeringseiendommene de legger til i en moderne portefølje. Vi ser frem til å legge til GDA-utlån i GDA-konsernets eksisterende portefølje av finansielle produkter for å levere sikker og sømløs eksponering av digital eiendeler, sier James Godfrey, rådgiver for GDA Group.

Kryptolånetjenester blomstrer i 2020, da Bitcoin-investorer ser en oppadgående trend i prisen på den digitale eiendelen og holder på investeringen lenger enn før. Faktisk har 60% av Bitcoin ikke flyttet lommebøker på over 12 måneder. Disse samme investorene søker likviditet fra porteføljene sine, og mange velger utlån som sikkerhet. Utlånstjenester er også av spesiell interesse for krypto-gruveselskaper, som krever ekstra likviditet for økende utstyrskostnader.

Utlånstjenester i det digitale aktivaområdet har imidlertid sett sin andel av utfordringene. Bare i forrige måned arkiverte kryptolåner Cred konkurs og avslørte svindel. Kilder nær firmaet sier at mange av problemene stammer fra manglende sikkerhet i utlånsoperasjonen. Advarselshistorier, som Cred, fremhever behovet for sterke motparter og sikkerhetspraksis i alle utlåns- og lånevirksomheter.

Støttet av en Tier-1 Security Lender, søker GDA Lending å bane en mer institusjonell vei for kryptolånetjenester. Firmaet tilbyr lån på opptil $ 100.000.000 og betaler renter i USD, EURO eller CAD.

GDA er ikke fremmed for det digitale aktivaområdet, med erfaring innen tilbud om digitale eiendeler, risikovillig kapital og handelstjenester.

“GDA Group har arbeidet utrettelig med å lage en av bransjens mest vertikalt integrerte porteføljer av strukturerte digitale aktivaprodukter. Etter denne ukens kunngjøring av Global Fund Management-divisjonen, gir vårt firma 360 graders dekning av alle hovedfasettene i den digitale aktivasektoren, ”sa Zach Friedman, Chief Operating Officer i GDA Group.

Med $ 73 milliarder dollar i ny lånegenerasjon som skal inn på utlånsområdet for digitale eiendeler innen 2022, fortsetter selskaper som GDA å prime seg for neste bølge av institusjonell adopsjon som vil fokusere på strategiske produkter, inkludert lån, utlån og innsatsstjenester.